Proiectul “STOP Autismul Virtual” implica urmatoarele tipuri de actiuni, dezvoltate in permanenta la nivel national, pentru prevenirea propagarii acestui fenomen, indeosibi in randul copiilor:

  • Campanii de conştientizare şi informare a personalului medical şi a tinerelor mămici, organizată în maternităţile din Bucureşti, prin traininguri şi seminarii susţinute personalului medical ce interacţionează cu mamele şi cu copiii lor în maternităţi, şi oferirea de pliante, cărţi şi alte materiale care să prezinte riscul consumului excesiv de televiziune asupra copiilor mici 0-3 ani.

  • Realizarea unui studiu care să prezinte riscul vizionării excesive a mediilor virtuale asupra copiilor (mai ales asupra copiilor mici), şi prezentarea acestui studiu Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru a obliga toate posturile de televiziune dedicate copiilor, să prezinte periodic (la 30 de minute), calupuri scurte de informare a părinţilor cu privire la consumul excesiv de televiziune asupra dezvoltării neuropsihice a copiilor (Vezi Studii Stiintifice)

  • Campanii de conştientizare şi informare a personalului, a părinţilor dar şi a preşcolarilor şi şcolarilor, organizate în unităţi de învăţământ public din Bucureşti şi din jud Ilfov prin afişe, pliante, cărţi şi alte materiale care să prezinte riscul consumului excesiv de medii virtuale asupra dezvoltării neuropsihice a copiilor si adolescentilor.

  • Realizarea de cursuri de formare si pregatire a parintilor si a specialistilor ce lucreaza cu copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.

Toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti şi judeţul Ilfov, ne pot contacta pe email contact@stopautismvirtual.ro sau la tel 0762818124, pentru organizarea de cursurii şi seminarii care să prezinte riscul consumului excesiv de televiziune asupra copiilor mici 0-3 ani.  Susţinerea acestor cursuri şi seminarii este inclusă în Campania Stop Autism Virtual, şi se desfăşoară gratuit la solicitarea dvs.

Prezentarea are o durată de aproximativ 60 de minute, este susţinută de Psih. Marius Teodor Zamfir şi este denumită: “Genetică, neurologia şi psihologia dezvoltării copilului. De la o stimulare corespunzătoare, la Autism Virtual”. Aceasta se adresează în special părinţilor dar şi cadrelor didactice şi personalului ce lucrează sau interacţionează cu copii.

Autismul Virtual se trateaza!

Dnul Marius Zamfir analizeaza indeaproape cazurile semnalate si lucreaza cu copiii afectati pentru tratarea lor.

Istoria recuperarii unui copil cu AUTISM VIRTUAL – studiu de caz longitudinal Edi

Contribuie si tu la schimbarea societatii actuale si a noii generatii.

pentru un viitor mai bun!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp