AUTISMUL VIRTUAL

Aveti mare grija cat timp va lasati copiii in fata televizoarelor, tabletelor ori telefoanelor inteligente. Excesul de tehnologie la varste foarte mici poate duce la tulburari din spectrul autist, spun medicii psihiatri.

Stop Autismul Virtual

O poveste cu final fericit despre autizarea copiilor.

Cum se poate autiza un copil mic care priveste peste 4-5 ore/zi la televizor.

Ce este de Facut?

Dimitri Christakis - Copiii si Televizorul

Un excelent studiu video care prezinta impactul televizorului asupra creierului copiilor intre 0-2 ani.

Televizorul, desenele animate sau diversele aplicaţii pentru copii de pe telefon sunt folosite deseori pe post de baby-sitter, pentru a putea şi noi, mamele, să respirăm puţin. Însă cu ce cost?

Care sunt efectele televizorului asupra bebelusilor?

Despre efectele televizorului asupra creierului uman se vorbeşte de mult timp. În cazul copiilor sub 2 ani, efectele negative ale televizorului sunt şi mai puternice decât în cazul adulţilor, resimțindu-se ulterior în evoluţia vieţii sociale, şi în evoluţia cognitivă. In cazuri extreme se ajunge chiar si la autizare.

Ecranul și dezvoltarea mintală a copiilor

Noile cazuri de copii cu autism:
– Autism sau autizare?
– Influenteaza vizionarea Tv dezvoltarea psihica a copiilor?
– Cum se dezvolta si functioneaza creierul uman?

Emisiune “ECRANUL SI DEZVOLTAREA MINTALA A COPIILOR” – invitat Psiholog Zamfir Marius Teodor – Coordonatorul Centrului ” Sfantul Mihail” pentru copii cu autism, Fundatia Copii in Dificultate – Romania

Realizator: Remus Rădulescu

Generatia autizata - Emisiune TVR, realizator Ileana Gaita

Pe un copil mic, mai bine il ti intr-o camera intunecoasa decat in fata televizorului. In ziua de azi putem vorbi de un sindrom AUTISTIC, daca un copil intre 0-3 ani sta excesiv in fata televizorului(peste 2-3 ore/zi) – ne transmite VIRGILIU GHEORGHE – biofizician , autorul cartilor despre impactul Tv asupra mintii umane.

Invitati: medici, psihologi, specialisti media, parinti,  dezbat aceasta grava, si actuala problema.

Emisune TVR: GENERATIA AUTIZAT – Efectele televizorului si ale calculatorului asupra copiilor – realizator Ileana Gaita

Din interior. Captivi în lumea virtuală - Reportaj Digi TV

“În jurul vârstei de un an, copilul meu când se uita la televizor, acolo rămânea….. îl strigam tot timpul şi nu reacţiona ………… parcă era surd” – declară mama unui copil diagnosticat cu autism şi care face recuperare de patru ani de zile.

În România, dependenţa de tehnologie afectează tot mai multe persoane. Anual, psihologii şi medicii psihiatri se confruntă cu sute de cazuri de copii și adulți captivi în lumea virtuală.

Efectele televiziunii si internetului asupra sanatatii mentale

VIRGILIU GHEORGHE este biofizician, doctor al Universitatii Aristotel din Tesalonic (titlul lucrarii: ‘Televiziunea si mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan’). Autor al volumelor de stiinta ‘Efectele televiziunii asupra mintii umane’ (4 vol.), ‘Pornografia — Maladia secolului XXI’ (2011) etc. Coordonator al sectiunii stiintifice a revistei Familia Ortodoxa.

Efectele nocive ale TV asupra copiilor

Sfaturi practice pentru parinti privind alternative eficiente si utile

Efectul ecranelor asupra copiilor

Cat se uita copilul tau la televizor? Cat foloseste tableta sau smartphone-ul? Afla aici care sunt efectele ecranelor asupra micutului tau.