Informatii utile

S-A DEMONSTRAT CA FOLOSIREA GADGETURILOR, MAI ALES LA COPILUL MIC, MODIFICĂ MODUL IN CARE VA FUNCTIONA CREIERUL UMAN

Interviu cu doctorul Laura Mateescu, medic primar în psihiatria copilului şi adolescentului, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“, din Bucureşti.

AUTIŞTI CU TABLETĂ LA VÂRSTA DE 1 AN

Autismul light – o nouă boală neurologică la copiii care privesc mai mult de o oră la televizor

            O categorie nouă de copii care ajung în ultima vreme la neurologie pediatrică sunt copiii cu autism light, mai precis cei care privesc mult la televizor, ei nefiind, de fapt, autişti, ci „autizaţi” de mediul în care stau, precizează medicul neurolog dr. Raluca Teleanu, şefa secţiei de Neurologie pediatrică de la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu“ din Bucureşti, într-un interviu acordat pentru cotidianul Adevărul.

CUM SE ATROFIAZA CREIERUL UNUI COPIL

 Diana Coropceanu, neurolog-pediatru, Centrul Sănătății Familiei „Galaxia”.

Se recomandă ca până la vârsta de 2 ani, copiii să nu fie lăsaţi în faţa televizorului, calculatorului, tabletelor. După această vârstă se permite utilizarea acestora nu mai mult de 2 ore pe zi, cu pauze.

În perioada copilăriei, creierul este în proces de formare, este imatur, respectiv este sensibil şi e vulnerabil la mai mulți factori nocivi. Petrecerea timpului în exces în fața calculatorului duce la modificări în zona cortexului prefrontal: pe de o parte, aceasta este aria responsabilă de gândirea, organizarea, planificarea, realizarea acţiunilor; pe de altă parte, este foarte puţin implicată în capacitatea de a înţelege mesajele nonverbale. Din această cauză, copiii devin mai agresivi, impulsivi și instabili din punct de vedere emoțional.

Influenta televizorului asupra bebelusilor

reprezinta un subiect controversat. Unii spun ca televizorul are o influenta negativa asupra lor, in timp ce altii spun ca nu conteaza ce influenta are cat timp parintii oricum isi vor pune copiii in fata televizorului.

Efectele televizorului asupra copiilor. Cum sunt afectați cei mici

Televizorul, desenele animate sau diversele aplicaţii pentru copii de pe telefon sunt folosite deseori pe post de baby-sitter, pentru a putea şi noi, mamele, să respirăm puţin. Însă cu ce cost? Care sunt efectele televizorului asupra copiilor?

Influenta calculatorului si televizorului asupra copilului

Cand vine vorba de copii, canalele media la care acestia au acces preponderent sunt televizorul si calculatorul. Atunci cand copii sunt mici, parintii au deseori tendinta de a-i lasa nesupravegheati

Influenta televizorului asupra copilului pre-scolar

Ai mobilat camera copilului tau in asa fel incat sa ii oferi tot confortul. I-ai luat chiar si un televizor, sa se poata uita ” in voie ” la desene animate in timp ce voi vizionati un film. Te-ai intrebat insa ce efect poate avea micul ecran asupra copilului tau?
Ei bine televizorul este unul dintre produsele mass-media cu cea mai mare influenta in educatia si viata copiilor.

COPILUL SI ECRANUL (de calculator, televizor s.a.): EFECTE DEVASTATOARE ASUPRA SANATATII FIZICE SI PSIHICE

Mulţi părinţi nu mai au timp să citească poveşti. Copiii sunt crescuţi în ritmul alert cu care sunt obişnuiţi adulţii. Nou-născuţii sunt lăsaţi în cameră cu radioul sau televizorul pornit, părinţii lor crezând că astfel îi obişnuiesc cu sunetele.